E8262828-619F-4090-B172-F7A2AB8DFFEC

Anita:

"In mijn onderrug had ik een pijnlijke plek, die ik voelde over de gehele breedte van de onderrug. Daarbij kreeg ik uitstraling naar beide benen.

Dit belemmerde mij in mijn dagelijks leven, doordat ik alles maar kort kon. Kort staan, kort zitten en kort liggen. De sokken en schoenen aan en uitdoen werd een uitdaging. Het lukte me niet om diep te bukken en als dit uiteindelijk wel lukte dan had ik veel pijn met het naar boven komen van de rug.
In en uitstappen auto en bed was ineens niet meer zo vanzelfsprekend.

De pijn in de onderrug is grotendeels verdwenen. De benen zijn inmiddels pijnvrij. Tijdens dit traject is Wilbert meteen gaan kijken naar wat er nu precies pijn deed. Daarbij kwamen we al snel tot de conclusie dat de rechterbil voor de meeste pijn in de benen en onderrug zorgde. Daarnaast bleek al snel dat ik een bepaalde stijfheid in het bekkengebied had en een overstrekking van beide knieën.

Vele jaren heb ik mijn lichaam op een verkeerde manier gebruikt en daardoor werkte dat allemaal op mijn rug. Het is dus ook te verklaren dat het tijd nodig heeft om mijn lichaam te laten wennen aan de manier van bewegen zoals we getraind hebben. Ik kan zeker zeggen dat de problemen voor 80% verholpen zijn. En dat in korte tijd.

Ik vind deze aanpak onderscheidend omdat Wilbert vanaf het eerste moment duidelijk benoemde waarom we iets deden. Het echt luisteren naar de klacht en het gevoel geven dat je serieus gehoord word. Het zijn geen standaard oefeningen zoals je in een normale sportschool krijgt, maar trainingen gericht om de pijn, strammigheid en beperking weg te halen op een manier zoals we horen te bewegen.

Ik zou dit volmondig aanraden bij iemand met dezelfde klachten. Er wordt echt naar je klacht gekeken en daarbij de oorzaak opgezocht. Heel professioneel en toegankelijk."